www.archive-com-2013.com » COM » T » TAIGAMATTO

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".

  Archived pages: 31 . Archive date: 2013-10.

 • Title: Koko perheen nukketeatteri Taiga-matto
  Descriptive info: .. Ohjelmistossa:.. Iloinen klovni.. |.. Kalevala.. Lumityttö.. Villisorsan muna.. Joulukertomus.. Rikhard III.. Akakin Unelma.. Muu tarjonta:.. Tarinankerronta.. Kurssit ja työpajat.. Jurttateatteri.. Tietoa teatterista:.. Tekijät.. Lehdistölle.. Palkinto.. Galleria.. Kritiikit.. Etusivu.. Nukketeatteri Taiga-Matto.. Kiertävä ammattiteatteri tarjoaa ohjelmistoa.. kouluihin.. päiväkotiin.. joulujuhliin.. kesätapahtumiin.. festareille.. Nukketeatteri Taiga-Matto yhdistää perinteen ja estradityyppisen vuoropuhelun yleisön kanssa.. Se tuo menneen maailman tarinat hauskalla tavalla tähän päivään.. Esityksiin saatavilla myös aito mongolialainen  ...   -video esityksestä Richard III.. "Tarina puhuttelee varmasti kaikenikäisiä, koska se on elämän kiertokulkua kuvaava peruskertomus.. Esitys on kuitenkin selkeästi suunnattu lapsille.. " -.. Turun Sanomat "Lumitytöstä".. "Lasten heleä nauru täyttää jurtan, joka toimii turkulaisen Taiga-Maton esitystilana.. " - Järviseutu "Iloisesta Klovnista",.. lue lisää.. Tiedustelut ja varaukset.. Sari Tirkkonen.. 040 765 9067.. taigamatto (at) luukku.. com.. Kulttuuriosuuskunta Avocado.. Leirikatu 15 A, 20360 TURKU - Puh..

  Original link path: /
  Open archive

 • Title: Sirkus-aiheinen nukkenäytelmä Iloinen klovni - Nukketeatteri Taiga-matto
  Descriptive info: Sirkusaiheinen nukkenäytelmä sisältää klovneriaa, temppuja ja tanssia nukeilla.. Pieni mukava ja iloinen hetki sirkustunnelmaa.. Kasper-nukke toimii seremoniamestarina! Musiikkina kansanmusiikkia Turkista, Kiinasta ja Venäjältä.. Esitys soveltuu päiväkoteihin, ala-asteille, karnevaaleihin, joulujuhliin.. Kesto n.. 30 min.. Sirkus -aiheinen nukkenäytelmä Iloinen klovni..

  Original link path: /klovni.htm
  Open archive

 • Title: Kalevala-aiheinen esitys - Nukketeatteri Taiga-matto
  Descriptive info: Väinö ja vene -näytelmä on kirjoitettu vapaasti muokaten Kalevala-eepoksen pohjalta.. Miten niitä nukkeja liikutellaan?.. Esityksen aikana lapset näkevät koko ajan kuinka persoonallisia marionetteja liikutellaan.. Lapset saavat hieman osallistua esitykseen antamalla omia ideoitaan mukaan tarinaan.. Tekstit eivät ole runomittaa, joten ne ovat lapsikatsojillekin helposti ymmärrettävissä.. Seikkailuakaan ei ole unohdettu.. Tarinassa on monta tasoa, joten esitystä voi suositella myös aikuisille.. Miten kauan?.. 35 minuuttia.. Naurunremahdukset ja kättentaputukset viestivät siitä, että Kalevala-teemaa voi tarjoilla myös lapsia kiinnostavalla tavalla.. (Vakka-Suomen Sanomat 12.. 3.. 04).. Soveltuu kaikenikäisille lapsille, erityisesti koulujen ala-asteelle - ja koko perheelle..

  Original link path: /kalevala.htm
  Open archive
 •  

 • Title: Lumityttö - Nukketeatteri Taiga-matto
  Descriptive info: Venäläisen kansantarinan pohjalta kirjoitettu näytelmä: Lumesta syntyy syksyn jälkeen tyttö, joka kevään tullen katoaa.. Esityksessä on vahva sadun maailma ja talvinen tunnelma.. Lumityttö kertoo myös unelmien voimasta.. Tarinassa seikkailevat Lumihiutaletyttö, Baba Jaga -noita sekä urhea sankari Ivan.. Musiikki: kansanmusiikkia (mm.. Balalaika-orkesteri), Sibelius: Valse Triste.. Baba Jaga -luujalkanoita ja Lumityttö.. Luujalkanoita.. 35 min.. Päiväkotiin, ala-asteelle ja koko perheelle.. "Ammattitaidolla on syntynyt viehättävällä tavalla vanhanaikainen nukketeatteriesitys, jossa on sopivasti runollisuutta ja taikaa.. On helppo uskoa, että tulevistakin esityksistä poistuu hymyileviä kasvoja.. ".. (Turun Sanomat 30.. 1.. 2010, lue.. koko arvostelu.. ).. Lumityttö ja lohikäärme.. Kansantanssia karvahatulla ja paidalla..

  Original link path: /lumitytto.htm
  Open archive

 • Title: Villisorsan Muna, Siperialaisia kansan satuja mukaileva esitys - Nukketeatteri Taiga-matto
  Descriptive info: Villisorsan muna, siperialaista kansanperinnettä mukaileva kansansatu.. Lähtökohtana on perinteinen tarinankerronta, johon lapset saavat hieman osallistua.. Niinpä näytelmä tukee lapsen eläytymis- ja myötäelämiskykyä.. Esityksessä käytetään ilmeikkäitä käsinukkeja ja naamiota.. Esityksessä on elävää musiikkia, ja se sopii koko perheelle.. Tarina ystävyydestä, onnellinen loppu.. Tapahtumat.. Tapahtuu Siperian metsissä, taigalla.. Huono-onninen metsästäjä löytää vuorilla kulkiessaan villisorsan munan,  ...   oivan metsästyskoiran.. Mutta metsästäjä erehtyy myymään koiran rikkaalle kauppiaalle.. Kansanperinne, kansantarinat ja kansansadut ovat tärkeää kulttuuripääomaa.. Villisorsan muna on oiva esimerkki siitä, mitä nukketeatteri Taiga-Matto edustaa.. Kansansadut, -perinne ja -tarinat ovat meille tärkeitä, ja pyrimme nukketeatterin avuin viemään niitä eteenpäin uusille sukupolville.. 25 min.. Esitys sopii päiväkotiin, koulujen 1.. -3.. luokille ja koko perheelle..

  Original link path: /villisorsa.htm
  Open archive

 • Title: Jouluevankeliumia mukaileva Joulukertomus-esitys - Nukketeatteri Taiga-matto
  Descriptive info: Jouluevankeliumia mukaileva.. Joulukuvaelma esitetään perinteisellä Vertep - näyttämöllä.. Vertep on kolmikerroksinen kirkkonäyttämö , jollaista kirkot ovat keskiajalta lähtien käyttäneet joulukuvaelman esittämiseen.. Teatteri Taiga-Matto tuo perinteen takaisin.. Näyttämöllä ihmeellisesti liikkuvat keppinuket vangitsevat hyvin pienen katsojan huomion.. Päähenkilönä on aasi, jonka esi-isä oli paikalla kun Jeesus-lapsi syntyi.. Muut eläimet pilkkaavat aasia tyhmäksi, mutta hän saa enkeliltä kunniakkaan tehtävän saattaa Josef ja Maria Betlehemiin, missä Jumalan  ...   iloitsee Jeesus-lapsen syntymästä.. Lavaste-estetiikka ja musiikki tekevät esityksestä kiintoisan myös aikuisille.. Musiikkina mm.. Bachin Chorale, Whol mir, dass ich Jesum habe.. Elävää rytmiä antavat bongorummut.. Esityksen voi siirtää paikasta toiseen tai niitä voi olla useita peräkkäin.. Näyttämön koko:.. Korkeus n.. 170 cm.. Leveys 125 cm.. Syvyys 32 cm.. Esiintyjille tilavaatimus n.. 2 x 3 m.. Esitys sopii päiväkotiin ja 1.. luokille sekä koko perheelle..

  Original link path: /joulu.htm
  Open archive

 • Title: Nukketeatteri Taiga-matto
  Descriptive info: Tämä esitys sopii yläasteelle ja lukioon.. Marionettinäytelmä on erinomainen tapa tutustuttaa nuoret kirjallisuuden klassikoihin! Esitys perustuu Shakespearen näytelmään Richard III, ja se on tarkoitettu 13-16vuotiaille, lukiolaisille ja aikuisille.. Shakespeare oli nuori, noin 20-vuotias, kirjoittaessaan tämän näytelmän.. Sen sisältö tavoittaa myös nykyajan nuoret ja heidän maailmansa.. Richard kokee olevansa syrjitty ja pilkattu.. Yksi motiivi Rikhardin  ...   ja vallanhimo.. Näytelmä tarjoaa aineksia mm.. koululuokissa käytävään keskusteluun.. Musiikki tuo esityksen tähän päivään ja nuket antavat komiikkaa, mutta teksti on uskollinen Shakespearelle ja Matti Rossin käännökselle.. Esityksen kesto n.. 40min.. Ohjaus ja lavastus:.. Karim Tsarkov.. Nuketus ja rooliöönet:.. Sari Tirkkonen.. Musiikki: "Za Ondekoza" (japanilaisen rumpuryhmä), "Kino" (venäläinen rock-yhtye), Gökhan Özenin turkkilaista musiikkia.. Esitykset tilauksesta!..

  Original link path: /rikhard.htm
  Open archive

 • Title: Nukketeatteriesitys Akakin unelma - Nukketeatteri Taiga-matto
  Descriptive info: Akakin unelma.. Nukketeatteriesitys - Teatteri Taiga-Matto.. Absurdi komedia työttömän pienen ihmisen mahdottomasta unelmasta ja kauheasta kostosta.. Päähenkilönä on Akaki -kirjanpitäjä, joka saa yllättäin potkut työpaikastaan.. Kun Akaki ymmärtää olevansa työtön, ei hän uskalla astua ihmisten ilmoille jalan, niinpä Akaki ryhtyy säästämään tavoittaakseen unelmiensa hienon auton - Mersun.. Lavalle ilmestyy kavalkadi karrikoituja suomalaisen yhteiskunnan edustajia ihmishahmossa tai puhuvana sukkana mm: autonkorjaaja, sosiaalivirkailija, vakuutusvirkailija, poliisi ym.. Näytelmä pohjautuu Nikolai Gogolin novelliin Päällystakki.. Työryhmä Taiga-Matto  ...   erilaisiin tilaisuuksiin.. Esitys sopii koulujen ylä-asteelle ja ala-asteen 5-6 luokille.. Tiedustelut Sari Tirkkonen 040 765 9067.. taigamatto@luukku.. com.. Esitystä tukee Taiteen keskustoimikunta / Valtion Taidetoimikunta.. Roolien puvustus:.. Lavastus:.. Ivo Gabbianelli.. Akaki nukke:.. Tiina Puranen.. Musiikki: tangot "Mustasukkaisuutta" ja "Satumaa", Mozart piano concerto n:o 25 ja Requiem.. Valokuvat:.. Johanna Ahlstrand.. Autokorjaaja ja Akakin haamu (kuva Johanna Ahlstrand).. Vakuutusvirkailija Akaki (kuva Johanna Ahlstrand).. Autokorjaajan tango (kuva Johanna Ahlstrand).. Akaki ja pomo (kuva Johanna Ahlstrand)..

  Original link path: /akaki.htm
  Open archive

 • Title: Satutunti - Nukketeatteri Taiga-matto
  Descriptive info: Esitysten yhteydessä voimme järjestää leikkejä lapsille tai koko juhlaväelle tai pitää lapsille "satunurkan".. Teatteri Taiga-Matto on valmistanut kansansatuja perinteiseen tarinankertojien tyyliin.. Muinoin tarinankertojat kulkivat kylästä kylään ja koko kylä kokoontui yhteen tupaan, kotaan tai jurttaan kuuntelemaan satuja ja tarinoita.. Apuvälineinä kertojat käyttivät yksinkertaisia välineitä, vaatteita, keppejä, soittimia tms.. Rekvisiitta mahtuu yhteen kassiin, joten pitkiä pystytysaikoja ei tarvita.. Tunnelmaa rikastavat akustiset soittimet: monniharppu, bongorummut tai haitari.. Lapset saavat myös osallistua ajoittain tarinan kerrontaan.. Nukkeina toimivat vaatteet, työrukkaset, kepit tai mitkä tahansa vempaimet.. Sadut sopivat päiväkoteihin, synttäreille, palvelutaloihin, hoitolaitoksiin, teemajuhliin.. Joka  ...   pojan.. Poika kertoo rengille mitä tulisi tehdä, jotta saisi onnen kääntymään.. Tarinassa on hauskoja käänteitä ja opetus siitä, miten hullusti voi käydä, kun alkaa kovasti kadehtia.. 20 min.. Kuva: Mikko Laaksonen.. KUKKO JA KISSA.. "Kukko ja Kissa".. kertoo oivan Kirnauskis-kissan seikkailuista.. Kissa Kirnauskis ja Kukko Punaheltta ovat veljeksiä ja heillä on vihtametsässä talo ja kaivo ja savusauna Mutta viekas Kettu Repolainen sieppaa kukko Punaheltan vuorten taakse ja metsien taakse.. Kissa Kirnauskis lähtee pelastamaan kukkoa synkästä korvesta.. Jännitämme yhdessä, löytääkö kissa kukon, ja miten siinä sitten käy.. Kuva: Mikko Laaksonen..

  Original link path: /satutunti.htm
  Open archive

 • Title: Satutunti - Nukketeatteri Taiga-matto
  Descriptive info: Teatteri Taiga-Matto järjestää erilaista toimintaa tai teatterityöpajaa lapsille ja nuorille.. Luomme hauskan ja vapaan yhteisen ohjelman; leikkien, liikunnan, teatterin tai vaikka teatterimiekkailun parissa.. Voimme muokata kurssien tai työpajan tuntimäärää tilaajan ja tavoitteiden mukaisiksi.. Pyrimmekin luomaan lapselle turvallisen ympäristön luomiselle, yhteiselle tekemiselle ja siten sosiaalisten taitojen harjoittelemiselle.. Kurssin sisällön voi koota seuraavista aiheista:.. Ympäristökasvatusta draaman keinoin aiheena ihminen ja luonto.. Tarinan  ...   satutunnin esittäminen kurssilaisille.. Kuvia teatterimiekkailusta: Antero Lindvall.. SUOSITUS.. Suosittelen lämpimästi Nukketeatteri Taigamattoa.. Sari Tirkkonen-Tsharkov ja Karim Tsharkov olivat kesällä 2008 Lomakoti Onnelan kahdella perhelomalla mukana.. Heillä oli erinomainen taito tavoittaa lapset ja aikuiset ja saada heidät mukaan toiminnan kautta esityksiinsä.. Heillä oli luonteva tapa saada lomalaiset tekemään itse erilaisia harjoituksia.. ".. Pirjo Hätälä, nuoriso ja sosiaalityöntekijä, Lomakoti Onnela ry:n puheenjohtaja..

  Original link path: /kurssit.htm
  Open archive

 • Title: Mongolialainen jurttateatteri, ensimmäinen laatuaan Suomessa. Nukketeatteri Taiga-matto
  Descriptive info: ainutlaatuinen teatterielämys.. Taigamatto oli ensimmäinen, joka toi jurttateatterin Suomeen.. Jurtan ympärysmitta on 20 m, läpimitta 6 m 30 cm ja korkeus noin 3 m.. Sisään mahtuu 50-60 katsojaa.. Pystytys ulkosalle vain kesäaikana, sisätiloihin myös talvella.. Myös pelkkää jurttaa voi vuokrata eri tilaisuuksiin..

  Original link path: /jurtta.htm
  Open archive •  


  Archived pages: 31